ωραίοι ως είδος

Με αφορμή αυτό.

Λέει ότι «Για πρώτη φορά ερευνητές στη Σκωτία ανακάλυψαν πώς μια αμφιλεγόμενη θεραπεία (σ.b. το ηλεκτροσόκ) για τη μείζονα κατάθλιψη μπορεί να είναι αποτελεσματική». Και ότι «Η τεχνική χρησιμοποιείται από ψυχιάτρους ήδη από τη δεκαετία του 1930 με στόχο την αποκατάσταση της χημικής ισορροπίας του εγκεφάλου. Ωστόσο μέχρι σήμερα ο ακριβής μηχανισμός που κρύβεται πίσω από τη λειτουργία της μεθόδου παρέμενε ασαφής.»

Δηλαδή για να καταλάβω: μέχρι τώρα ταράζαμε τους ανθρώπους στο ηλεκτροσόκ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ; Που είτε γνωρίζουμε είτε όχι δεν παύει να είναι βάρβαρο από μόνο του. Δώστου Volt και πού θα πάει, κάποια στιγμή κάτι θα πιάσει και θα ηρεμήσει/ξεφύγει/πεθάνει ο ασθενής/ο τρελός/ο αντισυμβατικός/ο γκέι. Και δε πα να ‘χει κι ό,τι παρενέργειες θέλει.

Α ρε R.P., πάνω σου πειραματιστήκανε κι ούτε ξέρανε τι κάνανε. Ή μάλλον ξέρανε ότι ήθελαν ο,τιδήποτε εκτός από το να σε «επαναφέρουν».

Όχι, βέβαια, ότι η επίγνωση των αρνητικών συνεπειών των πράξεών μας θα μπορούσε να δράσει ανασχετικά. Κλασικό παράδειγμα αυτό.

Περίεργη ράτσα.

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s