γ κ l ο b

(post εκβιαστικό)

ΚΟ: Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος.

ΚΟ ΚΟ: 1. Το σύνολο των βουλευτών που ήταν μέλη μιας ΚΟ, ΚΟ από την οποία αποχώρησαν και στη συνέχεια επανεντάχτηκαν διανύοντας στο ενδιάμεσο μια βραχεία πορεία πολιτικού δαυϊδισμού.  2. Ορνιθικό κρώξιμο. βλ. Οι ΚΟ ΚΟ βουλευτές επισκέπτηκαν σήμερα τον Πρόεδρο του κόμματος, εκφράζοντας τη συστράτευσή τους με…

Κλο Κλο: Δημοφιλής μάγισσα. Σύμφωνα με έγκριτους οικονομολόγους η μόνη ικανή με 2-3 «αλλόκοσμα» μαγικά της να επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης την ελληνική οικονομία.

κλοπ κλοπ: Το «βάδισμα» του αλόγου. Άλογο: 1. αυτό που δεν έχει λόγο (στις μέρες μας, ο λαός) 2. αυτό που δεν έχει λογική (στις μέρες μας, το μνημόνιο).
Δηλαδή: άλογο = λαός + μνημόνιο = Ελλάδα 2012.

κλαπ κλαπ: Η ιδιότητα του χειροκροτητή (βλ. ΜΜΕ, κομματάρχες, παπαγαλάκια κλπ).

κλαμπ: Τόπος συνάθροισης, οινοποσίας, σεξουαλικού παιχνιδιού. Εκεί όπου η μουσική και σωματική ένταση δρα ως μονωτικό για τα εσωτερικά δωμάτια της αγωνίας και του προβληματισμού.

club: Κλειστή λέσχη μελών. Προπομπός του κατά Υπουργού Παιδείας ηλεκτρονικού Φιλότοπου. Έννοια υπεύθυνη για τη ΣΠΟΥΔΑΙΑ αυτοκρημνιστική ατάκα του Groucho Marx: «δε θα ‘θελα να είμαι μέλος σε μια λέσχη που δέχεται εμένα ως μέλος». Ή μήπως το μπερδεύω με Karl Marx: «δε θα ‘θελα να ‘μαι νούμερο στο Κεφάλαιο που με θέλει για νούμερο».

club: Μπαστούνι του γκολφ. Το γκολφ σε προ παγκοσμιοποίησης καιρούς αποτελούσε το αγαπημένο παιχνίδι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Οι fast track διαδικασίες που οι σύγχρονοι εμπορικοί κανόνες επιβάλλουν έχουν μειώσει το ΜΟ ηλικίας αυτής της ελίτ (40-50άρηδες πλέον πρόεδροι χωρών και εταιρειών) με αποτέλεσμα το γκολφ να έχει δώσει τη θέση του σε πιο αδρεναλινοπαράγωγα αθλήματα: bad ass τρέξιμο, πιλοτάρισμα, grand theft citizen auto κλπ.

κλαμπ, κλομπ, γκλομπ: Μέσο μυοχαλαρωτικής επαναφοράς. Μέσο περιφρούρησης πολιτεύματος. Μέσο επιβολής ιδεολογιών. Αστυνομικό αξεσουάρ του οποίου η κομψότητα αναδεικνύεται συνήθως κοντά (πολύ κοντά) σε κεφάλια συνταξιούχων και φωτογράφων.

glόμπος: 1. Ο που του έχουν πέσει τα μαλλιά. Έγινε γλόμπος, καράφλιασε, του πέσαν τα μαλλιά με αυτά που άκουσε στις ειδήσεις. 2. (αναμμένος =) Φαεινή ιδέα. Σχήμα οξύμωρο: στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει γλόμπους (σημασία 1), αλλά ούτε ένας άξιος λόγου (σημασία 2) για να μας σώσει.

globe: Τριδιάστατο μοντέλο της γης. Ετυμολογική ρίζα για τη λέξη-πιπίλα και ιδεολογία-καρμανιόλα της 15ετίας: globalisation.

globe (daily): Εφημερίδα όπου εργάζεται ο peter parker/spiderman. Οι φήμες του Οκτωβρίου ότι πίσω από τη μάσκα του spiderman κρύβεται ο Lukas Papadimus ελέγχονται ως ανακριβείς. Αντίθετα, ανάμεσα στους οπαδούς της Ε.Φ. κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η θεωρία ότι τα αρχικά του ψευδωνύμου Peter Parker (P.P.) αποτελούν αποκοπή των πραγματικών αρχικών Β.Β. (Βαγγέλης Βενιζέλος), πράγμα που σημαίνει ότι: 1. θα σώσει όντως το ΠΑΣΟΚ, την Ελλάδα, την Ευρωζώνη όλη 2. η στολή του spiderman είναι στην πραγματικότητα ένα τελευταίας τεχνολογίας, φοβερό, ολόσωμο μασαζοκαλσόν.

globe(s golden): Βραβεία κινηματογράφου. Τέσσερα το 1997 για τον «Τιτανικό». Έχει γίνει πλέον γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους ότι η νέα έκδοση της ταινίας με υπότιτλο «Αρπαχτή3D» μονταρίστηκε εκβιαστικά από τον σκηνοθέτη James Cameron, ώστε να αποσείσει το γρηγορότερο τη ρετσινιά που της προσδόθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών περί «Ελλάδας-Τιτανικού».

global positioning system (GPS): Αναπόφευκτο τσιπ αναπόφευκτης σύγκλισης βιοιατρικής, τηλεπικοινωνιών και αστυνόμευσης.

global poverty: Από τις ερήμους στις φαβέλες κι από τα εργοστάσια της Κίνας στα πλακάκια της Πλατείας Συντάγματος.

global warming: Ο πλανήτης ζεσταίνεται. Και νομοτελειακά τα μόριά του θα συγκρούονται όλο και περισσότερο. Μέχρι που όλη αυτή η ενέργεια…

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s