Τι περιμένω τώρα

(post καθαρού αέρα)

αναμνηστική φώτο: ξεχάστε τα χρώματα που ξέρατε

Αφού απορήσαμε, αναστενάξαμε, υποφέραμε, αγανακτίσαμε, συλλογιστήκαμε, θυμηθήκαμε, ζυγίσαμε, αποδώσαμε, σιχτιρίσαμε, ψηφίσαμε, εκτονωθήκαμε, εκδικηθήκαμε, ένας νέος, καθαρός αέρας πνέει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ως ενεργοί πολίτες αποδείξαμε ότι δε διστάζουμε να στέλνουμε όσα κόμματα θεωρούμε ότι ευθύνονται για την κατάσταση της πατρίδας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οι ενστάσεις κάποιων ότι στο ντουλάπι απλώς μπήκαν προσωρινά τα χειμερινά ρούχα και στις επόμενες εκλογές θα αλλάξουν και πάλι τη θέση τους με τα καλοκαιρινά μόνο ως κακόβουλα σχόλια μπορούν να εκληφθούν. Και για τη θρυλούμενη καθυστέρηση ετών και ετών για το πλήγμα στο δικομματισμό δε φταίμε εμείς, έφταιγε άραγε ποτέ ο Οδυσσέας που δεν μπορούσε να αντισταθεί στο θεϊκό τραγούδι των Σειρήνων; Πάρτε το απόφαση: είμαστε εδώ, υπεύθυνοι, σοβαροί, δίκαιοι. Τέρμα οι αρνητικές συμπεριφορές του παρελθόντος. Η ευσυνειδησία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια μας. Να, κοιτάξτε, από αύριο ΔΕ ΘΑ:

ζητάμε μετάθεση για τον γιο για να μην υπηρετήσει στα σύνορα, τρέχουμε για σβήσιμο για την κλήση για παρκάρισμα σε θέση ΑμΕΑ, παρακαλούμε για μέσο σε καθηγητή Πανεπιστημίου για να περάσει το (τελευταίο σχεδόν) μάθημα το παιδί (με 9 αν έχετε την καλοσύνη), χτίζουμε τους ημιυπαίθριους, λαδώνουμε υπαλλήλους για έκδοση αδειών για το αυθαίρετο, χρηματιζόμαστε εμείς για τα όμορφα στραβά μας μάτια, απαιτούμε εργασία «γραφείου» για το αστοιχείωτο τέκνο μας, κερνάμε ένα «κρασάκι» τους εξεταστές για το δίπλωμα οδήγησης, συνωστιζόμαστε για μια θέση ευθύνης για την οποία δεν κατέχουμε τα τυπικά προσόντα κλπ κλπ κλπ.

Μια νέα εποχή ανατέλλει. Ο Έλληνας γνωρίζει. Ο Έλληνας θέλει. Ο Έλληνας μπορεί (και στέλνει στη Βουλή αγνούς τραμπούκους με ποσοστό 6,9%).

ΥΓ Πέρα από οικονομικό, το στοίχημα είναι και κοινωνικό και πολυεπίπεδο. Αν σε αγαστή «διαπλοκή» πολιτεία, κόμματα και πολίτες θα μπορέσουν να χτίσουν εν καιρώ φρέσκες κρατικές δομές με τσιμέντο όχι την εκμετάλλευση αλλά το σεβασμό της ανθρώπινης αγωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Αμφιβάλλω.

Advertisements

3 thoughts on “Τι περιμένω τώρα

    1. sunCoater Post author

      Για να είμαι «πιο σωστός» να συμπληρώσω ότι πάρα πάρα πάρα πολλές φορές είναι το κομματικό, πελατειακό και γραφειοκρατικό κράτος που μας υποχρεώνει σε παρεκτροπή προς πλάγιες οδούς. Αλλά υπάρχουν και πλείστες όσες περιπτώσεις (όπως αυτές που αναφέρω) που η ευθύνη είναι ΟΛΗ δική μας.

  1. Παράθεμα: Τι περιμένω τώρα | Marianthi's space

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s