τάκα-τάκα-μούρη

(post αποχετευτικό)

Η Ελένη υποκρίνεται ότι πάσχει από την ανίατη ασθένεια «τακαμούρι». Ο μιλημένος γιατρός εξηγεί εύγλωττα στον Κωνσταντίνο πόσος χρόνος ζωής της απομένει.

Μερικά χρόνια μετά, η χαρακτηριστικά σύντομη αυτή μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιεί ο γιατρός φαντάζει αιώνας δίπλα στο χρόνο ζωής της ΔΗ.ΣΥ. Η ασθένεια της Ελένης είναι πιο αληθινή από κάθε μία μοναδική λέξη που ξεστόμισε ποτέ η ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. το βραχύβιο αυτό διάστημα. Και ακόμα και η σκοτεινή άγνοια του Κατακουζίνα σχετικά με το life-stlye και την ταυτότητα του Απόστολου Γκλέτσου μοιάζει να εκπέμπει ένα αχνό έστω φως συγκρινόμενη με το έρεβος που βασιλεύει στα τρίσβαθα μπουντρούμια όπου ρίχνονται και ξεχνιούνται έννοιες όπως η αξιοπρέπεια και η συνέπεια.

Αλλά πάλι, ο μόνος σε απόλυτη ισχύ νόμος της ζούγκλας είναι η με οιονδήποτε τρόπο επιβίωση. Και οι άνθρωποι αυτοί επιστρέφουν πίσω το συλλογισμό του Αριστοτέλη. Ναι, ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό, ο πολιτικός, όμως, είναι τόσο απλά και τόσο απροκάλυπτα ένα να-ζω-ως-την-επόμενη-μέρα, καιροσκοπικό θηρίο.

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s