Πλανήτης Κάλπη

(post αστρονομικό)

Πού είναι η Ελπίδα;

Ο πλανήτης Κάλπη είναι ο πιο κοντινός στον Ήλιο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Εξαιτίας της πολύ γρήγορης περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο σε ορισμένες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου (και ιδιαίτερα στις περιοχές με γεωγραφικό πλάτος περίπου 39°00 και μήκος περίπου 22°00)  εμφανίζεται ιδιαίτερα λαμπρός δυο και τρεις φορές το χρόνο. Ακολουθώντας ένα έθιμο αιώνων οι Έλληνες εκείνες τις ημέρες στήνουν ολοήμερα διονυσιακά γλέντια και ολονύχτιες πολιτικές συζητήσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον ολόκληρης της δυτικής Ευρώπης (και των τραπεζών τους καθώς μεγάλα ποσά επενδύονται υπό τη μορφή μεταρρυθμιστικών δανείων για εκσυγχρονισμό του απέραντου και αδιάκοπου πανηγυρικού φαγοποτιού).

Οι κύριοι δορυφόροι του πλανήτη Κάλπη είναι ο θηριώδης Φόβος και ο φαιός Χαβαλέρεβος. Ο πρώτος οφείλει το όνομά του στην αυστηρή φαινόμενη τροχιά του η οποία δρα ως να μην αφήνει την Κάλπη να απομακρυνθεί πάνω από +-10% από τη ζώνη μετακίνησής της δημιουργώντας έναν αόρατο κλωβό προστασίας/εγκλεισμού. Η κίνησή του δε μαθηματικά αναπαριστάται με την περίφημη διπλής καμπύλης σαμαροειδή γραφική παράσταση. Ο δεύτερος, αντίθετα, σε τροχιά διαγώνια ως προς τον άξονα Γη-Κάλπη, δείχνει πολλές φορές να εμβολίζει την Κάλπη προκαλώντας ως άλλη Πανσέληνος ρίγη παροξυσμού στους λάτρεις της Τιμωρίας, της αρχαίας θεότητας του μίσους και της εκδίκησης. Οι «εμβολισμοί» αυτοί προκαλούν έντονα παλιρροϊκά φαινόμενα στα ελληνικά πελάγη με πλήθος περίεργων συνεπειών όπως την ανάδυση στη θαλασσινή επιφάνεια των αγκαθωτών χαστουκόψαρων.

Νεόκοποι, ερασιτέχνες αστρονόμοι συχνά παρασύρονται από τη φαινόμενη κίνηση του ουράνιου σώματος Ελπίδα, πιστεύοντας ότι και αυτό αποτελεί δορυφόρο και μάλιστα τον ογκωδέστερο, της Κάλπης. Η πεποίθησή τους στηρίζεται σε παρατηρήσεις βιαστικών οιωνο-δημο-σκόπων και σε δοξασίες αριστερών δια(στημα)νοητών, η επιστημονική αλήθεια όμως δεν επιβεβαιώνει τις συχνά πολύγλωσσες και ασαφείς προβλέψεις των κουμουνδουριωτών (που ονομάστηκαν έτσι από το τηλεσκόπιο μάρκας cumuduru που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι). Είναι γεγονός, πάντως, ότι λόγω του φαινομένου της τηλεσκοπικής πρεσβυωπίας (που συναντάται στην παρατήρηση πολύ κοντινών σωμάτων) δεν έχει τελεσίδικα αποφασιστεί αν η Ελπίδα είναι ένα αυτόφωτο, κυρίαρχο πλανητικό σώμα ή ένας καταδικασμένος σε αφανισμό ευκαιριακός αστεροειδής.

Υπάρχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον σώμα που ρίχνει τη σκιά του στον πλανήτη Κάλπη και που φαινομενικά μοιάζει με ζωγραφιστό παιδικό ήλιο καθώς αποτελείται από μια έλλειψη με προεξέχουσες ακτίνες. Αποδείχτηκε ότι είναι το απομενάρι του πάλαι ποτέ περίφημου αλλά απαρχαιωμένου πλέον διαστημικού σταθμού Sosial44%, του οποίου η φθίνουσα τροχιά θα τον οδηγήσει προσεχώς σε συντριβή και αποσύνθεση στην επιφάνεια του Κάλπη.

Τέλος, όχι αμελητέα, αλλά μικρότερου όγκου σώματα σε τροχιές γύρω από την Κάλπη είναι μια ομάδα αστεροειδών με διαφορετικές αρχές και «προγράμματα πλοήγησης» που ανάλογα με την εποχή μεταβάλλουν τη φαινόμενη επιφάνειά τους στην προβολή τους στη σκιά της Κάλπης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα BurnedAnnexE, DimoLeft, ComunaPartyGirl, Eco4Ever, OnceAgainCraft.

————

Στον πλανήτη Κάλπη
Όλοι παίρνουν χάπι
Κάθε μήνα κι άλλο πάρτι

Στον πλανήτη Κάλπη
Κανείς δεν κλείνει μάτι
Κι άμα βάλει γκολ ο  Σάλπι…

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s