Το Αργό σάλπαρε

(post εκστρατείας)

Ιάσων Κάποιος κάποτε τον έδιωξε οικογενειακώς από το παλάτι και το ‘βαλε αμέτι μουχαμέτι να επιστρέψει και να γίνει βασιλιάς, έστω κι αν στο δρόμο αυτός και οι φίλοι του χάσανε μερικά σανδάλια (ΠΟΛΑΝ, ΚΕΠ, ΑΝΕΞ, ΔΗΣΥ κλπ)
Θησέας Ξακουστός γιατί αφιέρωσε χρόνια από τη ζωή του για να καθαρίσει από τα μίασματα την Αθήνα. Τα κατάφερε εφαρμόζοντας νέες τεχνικές συντριβανιών.
Ηρακλής Προερχόμενος από δημοσιογραφικές καταβολές (εξού και ο τιμητικός χαρακτηρισμός ημιΔημοσιογράφος) έχτισε το προφίλ του κατατροπώνοντας με την απολυτότητά του θεούς, δαίμονες και αντιπάλους που δεν άντεχαν λεπτό τις ξύλινες λεκτικές ροπαλιές του.
Ορφέας   Θρακιώτης. Ελλείψει άλλων γνωστών ηρώων στάθηκε στην 1η γραμμή στην τελετή καθέλκυσης του Αργό. Ξακουστός οννεδίτης αοιδός της γενιάς «σε περιμένω να ρθεις και πάλι…»
Κάστωρ και Πολυδεύκης   Αδελφοί και κολλητάρια. Ο θείος τους, Φώτιος, τη μέρα που τελικά επέστρεψαν την ονόμασε Διπλονόστιμο ήμαρ.
Ασκάλεφος   Γιος του Άρη, ο επονομαζόμενος και Ναυτουργός άνευ Σακακίου. Πριν επιβιβαστεί στο καράβι εξήρε τις ικανότητες του κάθε Έλληνιτς.
Αταλάντη   Η μόνη γυναίκα στο πλοίο. Θρυλείται ότι έδωσε μάχη (και την κέρδισε) με τους ληξίαρχους της εποχής για να αλλάξει ο τονισμός του ονόματός της.
Άργος   Διάσημος στην Ευρώπη μάστορας με περγαμηνές σε Μεταφορές και Υποδομές. Ο πρώτος που εισηγήθηκε το FireSignalsToTheHome για γρηγορότερες επικοινωνίες.
Αμφιάραος   Μάντης με τη χαρισματική (όπως όλοι οι συνάδελφοί του άλλωστε) ικανότητα άλλα να τον ρωτάνε, άλλα να απαντάει και άλλα να εννοεί.
Νέστωρ:   Ντροπαλό αγόρι που μεγαλώνοντας έμεινε στην ιστορία ως Βουλάρχις καθώς εξέφραζε πάντα σοφά και μειλίχια τις βουλές της έλλογης αρχής. -Μα ο Νέστωρ δεν ήταν αργοναύτης. Ήταν από άλλο ανέκδοτο. -Ακριβώς.
Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s