ψάρια πορτιέρηδες

(post δροσερό)

Στο Ενυδρείο Κρήτης.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ. ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ. ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ.

Πάντα έχει πλάκα να βλέπεις ένα λάθος που έχει επιβιώσει από μια σειρά επεξεργασιών χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να το διορθώσει. Εδώ κατά σειρά θα πρέπει να έχουμε μια αλυσίδα παραγωγής κάπως έτσι: επιστημονικός συνεργάτης (καθορισμός κειμένου) –> γραμματέας (πληκτρολόγηση) –> σχεδιαστής (αρχικό layout) –> μέλος ΔΣ (έγκριση) –> τυπογράφος (εκτύπωση) –> υπάλληλος Ενυδρείου (παραλαβή και τοποθέτηση) –> μέλος ΔΣ (επισκόπηση).

Κάπου εκεί ανάμεσα κάποιου κάποτε του ξέφυγε ένα η και μεταλλάχθηκε σε υ. Αν και στην Ελλάδα, βέβαια, σε θέματα design -και σε αντίθεση με το εμπόριο ντομάτας- συχνά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ μεσάζων, και την εκτύπωση (καθώς και ΟΛΑ τα άλλα) μπορεί να την κάνει σε έναν ξεθωριασμένο, ασθμαίνων inkjet ένας μισοικιμισμένος απόφοιτος ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας που τρέχει στις 2 τα μεσάνυχτα να προλάβει το deadline των εγκαινίων.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να είναι όντως σωστή η λέξη θυρευτής. Μπορεί αυτά τα ψάρια εξαιτίας της τρομερής κορμοσταστιάς τους και του αγριεμένου ύφους τους να πιάνουν συχνά δουλειά ως πορτιέρηδες (οπότε και θυριέρηδες –> θυρευτές) στα δημοφιλή καλοκαιρινά μπαρ εκεί κάτω στον Μαύρο Βράχο. Σουλατσάρουν με τα πτερύγιά τους στην είσοδο της σπηλιάς, πίνουν το μοχίτο με το φύκι τους, κόβουν ψαρόφατσες και αποφασίζουν ποιος μπαίνει και ποιος όχι. Αποκλείουν ψάρια λιγούρια (γαύρους, σπάρους) που πάνε μόνο για να παίρνουν μάτι τα μοντέλα, επιτρέπουν μερικές εξωτικές ποικιλίες (γαρίδες, σαλάχια, φεγγαρόψαρα), έτσι, για να θεωρείται δήθεν το μαγαζί, και βέβαια αφήνουν οποιονδήποτε χοντροκομμένο μπουνταλά που νομίζει ότι κάτι είναι (κεφάλια, λαυράκια) αρκεί να συνοδεύεται από 3-4 γκομενίτσες με λαμέ φορεσιές (χρυσοψαρίνες κα). Θρυλείται δε, ότι κάποια ψάρια που προκαλούν αναστάτωση και φασαρία για το ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος δε γυρίζουν ποτέ πίσω (αν με εννοείτε).

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s