ξεφλουδισμένη αγάπη

(post κοριτσίστικο ημερολόγιο)

peeled love

Δουλεύοντας σε συμπληρωματικά ωράρια, βρισκόντουσαν μόνο από το βράδυ ως το πρωί. Συνήθιζαν να ντύνουν τότε την αγάπη τους με στρώσεις δράσης και ερωτισμού και λατρείας και χαλαρότητας και υπερβατικότητας. Έτσι, ένα τυπικό πρόγραμμα συνεύρεσής τους απεικονιζόταν ως εξής (με δορυφορικά φιλιά να πετούν τριγύρω από τις συνειδητές καταστάσεις του):

ταινία (σεξ (αγκαλιές (ύπνος (όνειρα (αγάπη) όνειρα) ύπνος) αγκαλιές) σεξ) κουβέντα

Καθώς οι εποχές ήταν δύσκολες εκείνος επέστρεφε συχνά αργά από το γραφείο και εκείνη υποχρεώθηκε να ξεκινά νωρίτερα από το σπίτι. Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να αφαιρέσουν ένα ρούχο από την αγάπη τους, κι αυτό ήταν ένα πλήγμα γιατί ο μεν κινηματογράφος ήταν η φωλιά όπου είχε επωαστεί ο έρωτάς τους, η δε ψιλοκουβεντούλα ήταν το πεδίο όπου συναντιόνταν η μεγάλη του καρδιά και το αιχμηρό της χιούμορ.

σεξ (αγκαλιές (ύπνος (όνειρα (αγάπη) όνειρα) ύπνος) αγκαλιές) σεξ

Παρά τα ζουμερά πάντα θέλγητρα της γυναίκας και την ακμαία ακόμα λίμπιντο του άντρα η κοινή σωματική τους καταπόνηση δεν άργησε να τους οδηγήσει σε άλλη μια παραχώρηση. Το σεξ, ναι, ήταν σημαντικό, όχι όμως τόσο όσο η αμόλυντη από το ρύπο της λαγνείας χαρά της προσωπικής επαφής και λατρείας.

αγκαλιές (ύπνος (όνειρα (αγάπη) όνειρα) ύπνος) αγκαλιές

Είχε μπει πια καλοκαίρι και ο καύσωνας ήταν έντονος και παρατεταμένος. Το «ιδρωμένα κορμιά» ακούγεται ωραίο ως εικαστικό σχήμα κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, στην πράξη, όμως, δεν είναι και τόσο βολικό όταν συνοδεύεται από αποπνικτική ζέστη, θερμοκρασιακή κάψα, νοτισμένα σεντόνια. Για λίγο καιρό αποφάσισαν ταυτόχρονα και από κοινού να πετάξουν άλλο ένα ρούχο.

ύπνος (όνειρα (αγάπη) όνειρα) ύπνος

Τέλη Αυγούστου εκείνος μετατέθηκε σε κάποιο άλλο υποκατάστημα σε μια μακρινή πόλη. Ήταν μια δύσκολη περίοδος καθώς με την έλευση του φθινοπώρου και τη σταδιακή απογύμνωση της αγάπης τους φοβόντουσαν ενδόμυχα για συναισθηματικές επιπτώσεις. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά το μόνο που έμενε για να τους ζεσταίνει ήταν τα όνειρα του ενός για τον άλλον.

όνειρα (αγάπη) όνειρα

Αλλά ξέρεις πώς είναι. Δεν μπορείς να κατευθύνεις εσύ τα όνειρά σου. Πολλές φορές συμβαίνει και το επίφοβο. Βλέπεις πράματα που σε σκιάζουν και σε ταρακουνούν, γιατί ζεις μια εκδοχή του εαυτού σου σκοτεινή και καινοφανή και ασύμβατη με ό,τι πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζει. Για καιρό τα όνειρά τους σταμάτησαν να τους επισκέπτονται κι ίσως κάποτε κάποιος να είδε ένα που συμπεριλάμβανε ερωτικά μια νέα γνωριμία κι αυτό ήταν ακόμα πιο τρομακτικό. Η αγάπη τους πια έστεκε εκεί, χωρίς φτιασίδια και μπαλώματα, μόνη πάνω στο πάλκο κάτω από έναν αποκαλυπτικό προβολέα, κι εκείνοι έπρεπε πλέον να την κοιτάξουν όπως στην πραγματικότητα ήταν κι όχι όπως την είχαν καμουφλάρει κάτω από τα στρώματα δράσης και ερωτισμού και λατρείας και χαλαρότητας και υπερβατικότητας. Φοβόντουσαν ότι η αγάπη τους θα ‘χε τρωθεί ή θα ΄χε ξεθωριάσει. Κι ότι μπορεί πλέον να γραφόταν με μικροσκοπικά γράμματα ή με ερωτηματικό στο τέλος ή με V αντί για Α. Αλλά αυτό που είδαν δεν το περιμένανε καθόλου:

ΑΓΑΠΗ

Γιατί, όπως λέει κι ο Ουμπέρτο Έκο (και για να μην παρεξηγούμαι αυτό είναι το μόνο πράμα που θυμάμαι από το μόνο βιβλίο του που έχω διαβάσει), για την αγάπη η απόσταση είναι ό,τι και ο αέρας για τη φωτιά: σβήνει τη μικρή, θεριεύει τη μεγάλη. Και φαίνεται ότι η δική τους αγάπη μόνο κατά συνθήκην χωρούσε τόσο καιρό μέσα στις στρώσεις από δράση και ερωτισμό και λατρεία και χαλαρότητα και υπερβατικότητα. Γιατί ήταν μια αγάπη βαθιά και εύρωστη κι αγέρωχη, με ψιλοτραυματάκια, αναπόφευκτα, εδώ κι εκεί, που γρήγορα όμως επουλώνονταν, μια αγάπη που τους ζάλιζε μεθυστικά και διαπερνούσε σαν τον αιθέρα κάθε έκφανση της (μονήρους ή  κοινής) ζωής τους.

Κι όταν ξαναβρισκόντουσαν πια κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο δεν υπήρχαν πια ούτε ρούχα ούτε στρώσεις ούτε προγράμματα ούτε τακτικότητες. Παρά μονάχα ένα τεράστιο, άναρχο, ατημέλητο, ακόρεστο, περιδίνητο:

twirl love

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s