λαλίστατος οδηγός λεωφορείου

(post μπλα-μπλα)

Δεν σκαμπάζω και πολλά από οικονομία, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την πολιτική. Το χρέος, η γέννηση και η πάταξή του είναι ανώτερα μαθηματικά για μένα. Αποτύχαμε ως χώρα, ως πολίτες και ως κυβερνήσεις, ναι, υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι έφταιξε. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι για το πώς νιώθω όταν βλέπω συγκεκριμένα δείγματα συμπεριφορών της φυλής μας, πόσο τυφλά εγωιστές, πόσο στυγνά κερδοσκόποι, πόσο μανιωδώς ατομιστές, πόσο βαθιά διεφθαρμένοι είμαστε. Μια σειρά από ακανόνιστα mini post για πράματα που μου γυρνάνε τα άντερα και θρέφουν το FailGreeks.

Δεν υπάρχει ίσως αντιπροσωπευτικότερο σύμβολο του βούρκου στον οποίο έχουμε περιπέσει από την εικόνα ενός οδηγού λεωφορείου που μιλάει στο κινητό του την ώρα που οδηγάει (και στρίβει!) κουβαλώντας 30 ανθρώπινες ψυχές στην πλατφόρμα του. Και κανονικά θα έπρεπε τώρα να επιχειρηματολογήσω για το για ποιο λόγο η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι επαίσχυντη και καταδικαστέα, αλλά δεν τολμώ καν να θεωρήσω ότι υπάρχει κάποιος που θα διαφωνούσε.

Ο οδηγός λεωφορείου: ο οδηγάρας, ο μάγκας, ο ξέρω-γω, ο αυτά-είναι-για-τους-άλλους, ο γράφων τους νόμους καταλλήλως, ο φιλαράκος της τροχαίας, ο συνδικαλιστικά προστατευόμενος, ο «άριστος επαγγελματίας», ο «καλύτερος παιδί», ο «δε-μας-προμηθεύουν-με-μπλιουτουθ-για-να-επικοινωνούμε-με-τη-βάση-κύριε-πρόεδρε-ΚΑΙ-ΦΤΑΙΕΙ-ΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ-ΓΙ-ΑΥΤΟ», ο οικογενειάρχης, ο κομματικά διωκόμενος, ο «σταγόνας-στον-ωκενανό», ο πολυλογάς, ο αμόρφωτος, ο ανόητος, ο ασυνείδητος, ο επικίνδυνος, ο ένας από εμάς.

Advertisements

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s