η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα

(post πρόταση)

ΤΩΡΑ!  Γιατί:

– σε καιρούς που παντού διαμορφώνονται πολεμοχαρή ιδεολογικά δίπολα (και γενικώς πολύπολα) πάντοτε χρησιμεύει να ελαχιστοποιούνται όσο το δυνατόν παλαιολιθικά, καταπιεσμένα σύνδρομα και ανούσιες, χρόνιες αντιπαλότητες (βόρειος vs νότιος).

– το κέντρο της Θεσσαλονίκης -σε αντίθεση με κείνο της Αθήνας- διατηρεί ακόμα -και σε συμπυκνωμένη δόση- τον τοπικό παλιομοδίτικο χαρακτήρα του: μυρωδιές από γλυκά, παχιά λλάμδα, λούμπεν πωλητές γύρω από περιστέρια, τζιπάρες που καβαλικεύουν πεζοδρόμια, κουλουρτζήδες στις γωνίες, αποπνικτική ατμόσφαιρα (καυσαέριο ΚΑΙ Θερμαϊκός).

– η επιχειρησιακή αντιμετώπιση των αγανακτισμένων και αντικαθεστωτικών απείρως ευνοείται σε μια πόλη όπου ο υδάτινος κόλπος της δημιουργεί ένα απροσπέλαστο φυσικό οχύρωμα στο οποίο με ευκολία μπορούν να στριμώχνονται (και γιατί όχι, να (αυτο)πετιούνται) οι διαδηλωτές.

– οι τοπικές ομάδες περιφρούρησης είναι πιο αποτελεσματικές απ’ τις αντίστοιχες σε πρωτευουσιάνικα θέατρα, ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ κλπ. Τόσες χιλιάδες πιστοί κι ούτε ένα επεισόδιο δεν ξεπήδησε από τους έξαλλους διανοούμενους αγνωστικιστές.

– το φρόνημα του ντόπιου πληθυσμού είναι εντυπωσιακά ακμαίο, σύμφωνα με τις επιβεβαιώσεις και -είμαι σίγουρος- χάριν στις προσπάθειες των ντόπιων ηγετών.

– ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: για τη δοκιμαζόμενη θρησκευτική δημοκρατία μας θα ‘ναι πολύ πιο άμεσο και ασφαλές στις επόμενες επισκέψεις της τρόικας και στα Eurogroup να ταξιδεύει εξπρές η «Άξιον Εστί» εικόνα από το Άγιο Όρος στη Θεσσαλονίκη, ώστε μετέχουσα των συνομιλιών να μεταδίδει επιφοίτηση σε μας και δέος στους δανειστές μας για τη γρηγορότερη έξοδο από την κοσμική ετούτη κρίση.

Advertisements

2 thoughts on “η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα

  1. mathepeze

    Μετά από κάποιους μήνες ανελλιπούς παρακολούθησης, αποφάσισα – έτσι τυχαία – ν’ αφήσω ένα σχόλιο.
    Πληθωρικός σε ιδέες και έκφραση, έχεις για μένα σταθερά ενδιαφέρον.
    Θεωρώ κάποια ποστ μικρά αριστουργήματα.

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s